Projekt Mestské centrum Stará tržnica na mestskej rade neprešiel

24.01.2013 Bratislava

Bratislava 23. januára (TASR) – Projekt Aliancie Stará tržnica, ktorá chcela zmeniť bratislavskú tržnicu na Námestí SNP na mestské centrum, dnes neschválila mestská rada. Hoci projekt Aliancia pripravovala niekoľko mesiacov a posledná minuloročná rada ho odobrila, dnes neprešiel. Na zasadnutie mestského zastupiteľstva sa tak po odkladoch opäť nemusí dostať.

O projekte dnes hlasovala rada znova, keďže tesne pred tou minuloročnou sa prihlásila s projektom pod názvom Ars Atrium spoločnosť Guarant International. Tá organizuje kongresy či konferencie. Mesto preto zvažovalo verejnú súťaž. Projekt Aliancie však mestu vyhovoval viac a tak na rokovanie mestskej rady putoval návrh, v ktorom sa osobitným zreteľom mal schváliť prenájom priestoru pre Alianciu. Projekt Ars Atrium mali vziať členovia rady len na vedomie.

Dnes sa zasadnutia rady zúčastnilo len 20 z 30 členov, informovala Denisa Chylová z Aliancie Stará Tržnica. "Z nich 14 poslancov klubov SaS, SDKÚ-DS, Most-Híd a nezávislí hlasovali za projekt, zvyšných šesť poslancov z klubov KDH, Smer-SD sa hlasovania zdržalo," priblížila. Projekt podľa jej slov neodobril ani Ján Budaj (Zmena zdola-DÚ), nový námestník primátora. Na schválenie bola potrebná nadpolovičná väčšina všetkých hlasov, teda 16. Aby sa teraz projekt dostal na zasadnutie mestského zastupiteľstva vo februári, poslanci musia odhlasovať jeho zaradenie do programu.

Mestskú radu tvoria poslanci, starostovia a námestníci. Jej zasadnutia sú neverejné.
 

Vyberte región